joi, 17 iulie 2008

Pentru Ioa care nu bea cafea...

te trezesti iritata de sunetul alarmei, cu ochii inca aproape inchisi, te indrepti spre bucatarie unde, cu un gest reflex, pui de cafa.
este primul lucru pe care il fac majoritatea in fiecare dimineata. sa iti incepi ziua cu o cafea tare sau cu una in care ai adaugat doua lingurite de zahar si putin lapte ( realizand astfel deliciosul gust de caramel ) mi se pare una dintre placerile vietii. faci parte dintre norocosi daca in timp ce iti faci tabieturile de dimineata, ai posibilitatea sa asculti un Manu Chao sau Lilly Allen. fie ca se intampla in fata laptopului in timp ce te documentezi cu stiri proaspete pe ziare.ro, fie ca se intampla pe terasa/balconul casei tale alaturi de colega/colegul de apartament ( cu care din acest punct de vedere ai norocul sa aveti acelasi program ), fie ca se intampla in treacat in timp ce iti hranesti plozii cu micul dejun, momentul in care sorbi prima gura de cafea este magic. spun magic pentru ca nimic nu mi se pare mai placut decat sa savurezi cafeaua de dimineata si sa fumezi o tigara in felul in care iti place tie cel mai mult, in felul care ti se potriveste, poate chiar care te defineste . acesta este momentul decisiv in care iti aduni fortele pentru intreaga zi, in care primesti energie efectiv!
una dintre activitatile pe care multi dintre noi le au la cafea este blogul. studenti, elevi inca sau oameni in toata firea isi incep ziua citind bloguri. majoritatea si-au facut un fel de lista, hai sa avem curajul sa o numim " reteta perfecta pentru inceputul fiecarei zile ". una dintre aceste persoane este Ioa. Ioa isi incepe ziua pe blogul meu si pe inca vreo doua pe care le-a ales ea demne de cafa de dimineata. atata ca, Ioa nu bea cafea... nu stiu daca este limonada, suc de portocale, ceai sau cacao cu lapte, dar acel moment in care pur si simplu iti incepi ziua, il aloca blogurilor. asta ma face sa ma gandesc ca fiecare blogger are o responsabilitate foarte mare... trebuie sa multumeasca fiecare cititor in parte cu fiecare post... functie de ceea ce scrie fiecare blogger, un anumit fel de oameni ii vor deveni cititori.
astfel, pot sa spun ca sunt mandra de posturile mele pentru ca am adevarati cititori aici, adevarate minti complexe si inteligente, minti deschise, pline de imaginatie care beau sau nu cafea, dar care stiu sa aleaga... ceea ce vreau sa spun este sa nu uitati ca intotdeauna exista posibilitatea de a alege... si ma refer aici la tot... pornind de la modul in care te alimentezi, continuand cu produsele pe care le folosesti, cu muzica pe care o asculti si incheind cu emisiunile pe care le urmaresti, filmele pe care le vezi si cartile pe care le citesti! nu fiti mediocri si nu va lasati pacaliti! alegeti ceea ce este mai bun si incercati sa o faceti singuri, pentru ca fiecare sapun in plus cumparat, fiecare carte buna vanduta, fiecare decizie corecta, ne face sa fim civilizati, sa evoluam!

4 comentarii:

Sorina spunea...

asta e reveria de dimineata! desteapta-te romane!!! :) adevar graiesti! astazi mi-am baut cafa in 2 reprize, prima repriza era la tine in bucatarie cu tine si Puffy:P si a doua e acum cand tre sa stau sa astept sa fii gata!!! hai mai repede :))

goe spunea...

scuze:)) am scris din contul tau pentru ca era salvat in laptopu tau:)) tot eu eram si mai sus:)

Andreea89 spunea...

hey eu una nu beau cafea, tabietul meu de dmineata este solitara tigara, iar blog-urile le citesc seara cu intentia de a uita de micile stresuri cotidiene si a ma amuza. imi place tare mult cum si ce scrii tu aici. nu ne-am vazut si nu am vorbit demult , dar ma bucur sa observ cat de mult te-ai maturizat si ti-ai deschis mintea, din pustoaica pe care o stiam eu. esti misto si esti smart. te pup, andreea

Sorina spunea...

ehhh... nu ai vrut tu sa observi pana acuma:)) glumesc:D anyway, mersi mai si ma bucur ca iti place :)