marți, 15 iulie 2008

Sex and the City

de la mititele de 10-12 ani, la adolescente de 14-16 ani, la tinere de 18-20, la femei de 25 si adevarate doamne de 50, toate persoanele de gen feminin cred ca au auzit de el... fie ca au urmarit serialul seara de seara cu sufletul la gura, fie ca si-au downloadat de pe net toate sezoanele, fie ca s-au mai relaxat din cand in cand cu cate un episod, fiecare dintre noi cu siguranta, a plans macar o data alaturi de Charlotte, a ras cu Samantha, a simtit dezamagirea langa Miranda si a sperat alaturi de Carrie... au fost fetele care ne-au facut sa ne simtim femei, care ne-au jucat pe parcursul acestui serial pe fiecare dintre noi in parte... nu ramane urma de indoiala ca Sex and the City a ajuns o legenda.
iata ca, dupa ce serialul a ajuns la sfarsit, fetele ne-au oferit cireasa de pe tort: filmul Sex and the City. un film care finalizeaza practic povestea celor patru, dar care lasa o portita spre mai departe. 5,3 pe imdb, de departe un film apreciat doar de femei. opinia mea: este un film slab! si siropos... dar siropos in acel fel deloc exagerat, pe care si-l doreste fiecare femeie, acel sirop nici prea dulce, nici prea sec, nici prea prea, nici foarte foarte. si asta pentru ca nu ai cum sa nu fi impresionata cand o femeie este ceruta in casatorie de barbatul pe care l-a iubit de 10 ani incoace si pentru care a luptat, sau cand aceeasi femeie este parasita in ziua nuntii de acelasi barbat. este vorba de curaj aici, de lasitate, de sentimente si durere, de speranta si credinta. nu ai cum sa nu izbucnesti in plans ca un copil cand iti sunt aratate atat de clar si simplu, atat de real, durerea si descurajarea, in momentul in care auzi vocea care iti spune la telefon: am plecat... sunt probleme femeiesti poate, dar sunt deasemenea lucruri sensibile care au fost surprinse atat de bine incat sa te faca sa scrasnesti din dinti daca ai trecut prin ele, sau sa plangi melancolic si cu sughit cand te pui in situatia respectiva. este vorba poate de prea multa imaginatie, dar este vorba cu siguranta de sensibilitate si sinceritate. pentru ca, hai sa recunoastem, toate ne imaginam in fiecare seara tot felul de intamplari romantice cu persoana iubita, ne facem filmulete care sa ne ajute sa ii cucerim sau suspinam cand vedem intr-o vitrina sau la o prezentare de moda o rochie de mireasa. toate ne imaginam cand ne uitam in oglinda, cum vom arata la 40-50-60-70-80 de ani si inghitim in sec in momentul in care primul gand care ne vine mai apoi in cap, este cu cine vom fii la 40-50-60-70-80 de ani. pentru ca noi credem inca in Fat-Frumos care va veni si ne va salva! pentru ca ne place sa fim iubite, admirate, respectate, rasfatate... pentru ca suntem femei!
pentru ca iubim Sex and the City !

6 comentarii:

Miru spunea...

nemernica mica nu mai povesti la toata lumea ce se intampla in film ca poate altii nu l-au vazut inca :) .
oricum un serial pentru femei asa de fain si captivant precum sex and the city nu stiu daca o sa mai fie ... asa ca ..go samantha go samantha!!! :)))

Sorina spunea...

eu inca sper la al 7-lea sezon :))

tznow spunea...

am plans ca ultimu om cand s-a terminat serialu? samantha va recidiva si pe la 80 de ani nu-i stres. =)) filmu a fost fain, la unele faze m-am prapadit de ras. cuprindea si unele lucruri exagerate dar hei si femeile exagereaza mai ales cand vine vorba de relatii si frica aia de a nu fi inshelate sau parasite la altar si bineinteles celebrul "sper sa nu ma apuce diareea unde e lume" =)) good girl Charlotte. oricum s-a mediatizat rau filmu sex and the city, lucru alarmant pt barbatii care "conduc lumea" :D

goe spunea...

clar! sex and the city e cel mai iubit serial de femei si nu doar...:) trebuie sa recunoasteti ca scenariul e f tare..sa nu mai zic de cele 4 personaje. din nou m-a dezamagit imdb-ul cu notele acordate...probabil ca numai in momentul in care ajungi sa traiesit sau sa simti unele "faze" din serial/film poti sa ajungi cu adevarat sa apreciezi simplitatea si entuziasmul (poate prea mult spus) lor. sunt lucrui mici..clisee fara de care ar fi mult prea seaca viata.. New York here i come! :)

goe spunea...

p.s.: serialul m-a determinat sa vad intr-un fel america, pana atunci nu vroiam sa aud de natia aia infecta de obezi si "retarzi" :) trebuia sa zic asta...

Sorina spunea...

tznow, sa-ti spun un secret: e dedicat femeilor, dar as putea sa iti enumar cateva " personalitati extrem de masculine " ( si nu toti sunt gay ) care au scapat si un ras cu pofta si o lacrima timida la Sex and the City ;) bravo lor si bravo noua:)))